Колумбийската певица Шакира постигна сделка с властите в Испания, за да избегне процес

...
Колумбийската певица Шакира постигна сделка с властите в Испания, за да избегне процес
Коментари Харесай

Шакира постигна сделка с властите в Испания, избегна затвора

Колумбийската певица Шакира постигна договорка с управляващите в Испания, с цел да избегне развой за данъчни измами на стойност 14,5 милиона евро.

Световната суперзвезда дойде в съда в Барселона в понеделник, с цел да участва на първия ден от процеса против нея за хипотетична машинация на испанската страна с 14,5 милиона евро върху приходи, получени сред 2012 и 2014 година

Носейки розов костюм и слънчеви очила, 46-годишната певица влезе в постройката малко преди 10:00 ч., без да приказва с тълпата от кореспонденти, които чакаха нейното идване.

Shakira blasts Spanish taxman as she agrees deal to avoid £12.5m tax fraud trial: Singer says 'winning is getting my time back for my kids who don't want to see their mom sacrifice her well-being in this fight'
— World News (@worldnewstweet_)
Но бързо беше оповестено, че тя е постигнала съглашение, като Шакира (пълното име Шакира Изабел Мебарак Рипол) сподели, че е взела решението да „ пощади децата си да виждат по какъв начин майка им жертва благосъстоянието си “ .

„ Възхищавам се извънредно доста на тези, които се бориха с тези несправедливости до дъно, само че за мен през днешния ден успеха значи да си върна времето за децата и кариерата си “ , сподели тя.

Тя също по този начин разкритикува испанските управляващи, че са я преследвали, като сподели, че нейният случай е сходен на други, при които управляващите преследват „ спортисти и други високопоставени персони “ . Такива случаи, сподели тя, изсмукват „ силата, времето и спокойствието на тези хора за години наред “ .

Colombian superstar Shakira goes on trial in Barcelona on Monday in a tax fraud case, with Spanish prosecutors seeking a jail term of over eight years for the Grammy-winning singer
— AFP News Agency (@AFP)
В изказване, оповестено от нейни представители, певицата сподели: „ През цялата си кариера постоянно съм се стремяла да върша това, което е вярно и да давам позитивен образец на другите.

„ За страдание, и макар тези старания, данъчните управляващи в Испания заведоха дело против мен, както имат против доста професионални спортисти и други високопоставени персони, изцеждайки силата, времето и спокойствието на тези хора в продължение на години.

„ Въпреки че бях решен да защитя невинността си в развой, който моите юристи бяха уверени, че щеше да се произнесе в моя изгода, взех решение най-сетне да разреша този въпрос в най-хубавия интерес на моите деца, които не желаят да видят своята майка да жертва персоналното си благоденствие в тази борба. 

„ Трябва да преодолея напрежението и прочувственото натоварване от последните няколко години и да се съсредоточа върху нещата, които обичам – моите деца и всички благоприятни условия, които предстоят в кариерата ми, в това число идното ми международно турне и новия ми албум, и двата от които аз извънредно се вълнувам от. Възхищавам се извънредно доста на тези, които се бориха с тези несправедливости до дъно, само че за мен през днешния ден успеха значи да си върна времето за децата и кариерата си. “

Shakira reaches deal with Spanish tax authorities to avoid €14.5m tax fraud trial
— Guardian news (@guardiannews)
Случаят беше ориентиран към това какъв брой време Шакира е прекарала в Испания сред 2012 и 2014 година Испанските управляващи настояват, че Шакира е прекарала повече от половината от този интервал в Испания и затова е трябвало да заплаща налози в страната.

Те споделиха, че тя се е преместила в Испания, откакто връзката ѝ с някогашния звезден бранител на ФК " Барселона " Жерар Пике стана обществена през 2011 година, само че резервира публично пребиваването си на Бахамските острови до 2015 година

В обвинителния акт прокуратурата твърди, че Шакира е " употребила набор от компании " , основани в данъчни убежища, " с желанието да не заплаща " налози в Испания.

Shakira ADMITS tax fraud in last-minute plea deal to avoid jail ahead of bombshell trial
— The Sun (@TheSun)
Прокурорите желаеха затвор от осем години и два месеца и санкция от близо 24 милиона евро за певицата. Споразумението обаче промени престоя в затвор на санкция.

Адвокатите на Шакира споделиха, че до 2014 година тя е водила " номадски живот " и е печелила множеството си пари от интернационалните турнета и че се е преместила за непрекъснато в Барселона тъкмо преди раждането на втория си наследник през януари 2015 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР